Carex pendula Ostřice převislá

Neohodnoceno
110 Kč 98,21 Kč bez DPH
SKLADEM - termín expedice od 1. poloviny dubna (trvalky,skalničky a stromkové růže kontejnerované)
Můžeme doručit do:
10.5.2024

ostřice

Detailní informace

Detailní popis produktu

Při dodržení pěstebních podmínek velmi odolný, stálezelený mohutný hustý trs nádherně zelených šťavnatých řemenitých cca 1,7 - 2 cm širokých špičatých tuhých ohnutých listů. Kvete v květnu až červnu převislými dlouhými válcovitými hnědými klasy ve volných latách na vysokých stéblech. Koncový klásek je samčí, ostatní samičí, připomínají jehnědy. Nové listy raší od dubna. V dobrých podmínkách rychle nabírá na hmotě a vysemeňuje se. Listy většinou vydrží do jara.

Nároky:
Propustná vlhká kyselejší těžší zahradní půda v mírném polostínu až stínu. Když je pravidelně zalévána, vydrží i sušší místa, může tam však i vymrzat (vysychat), nebo jí po zimě osychají listy. Snese i krátkodobě sušší místa, pokud má pravidelnou zálivku a ochranu před zimním a jarním sluncem.

Použití:
Vhodná pro přírodě blízké skupinové výsadby na světlých místech chráněných proti přímému slunci v kombinaci s jinými velkými druhy vlhkomilných travin, velkolistých trvalek, kapradin a jako podrost dřevin v okolí vodních ploch a do vlhkých křovinatých, lesních stanovišť. Je poměrně výrazná a vyjímečná svou velikostí, je to jedna z našich nejmohutnějších ostřic. Na jaře však nemusí při nepříznivých zimách vypadat příliš reprezentativně.

Péče:
Nikdy nestříháme u země, na jaře (III-IV) pouze jemně zakracujeme zaschlé konečky listů a pročistíme rukavicí. V případě většího zaschnutí počkáme až proraší, stařina chrání nově se vyvýjející listy před pozdními mrazy a ostrým jarním sluncem. Starší široké trsy rozdělíme a rozsadíme, tím obnovíme kondici rostlin. Po odkvětu můžeme odstranit oschlé květy, aby se nevysemenila.

 

Vzrůst: 0,7 - 1,2 m (šířka cca 1 m)

Stanoviště: polostín - stín

Doplňkové parametry

Kategorie: Rostliny do stínu
Hmotnost: 1 kg
Velikost rostliny: 10 - 15 cm
Objem obalu: 1 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: