Rosa glauca Růže sivá

Neohodnoceno
174,90 Kč 156,16 Kč bez DPH
SKLADEM - termín expedice od 1. poloviny dubna (rhododendrony, azalky a okrasné keře)
Můžeme doručit do:
15.4.2024

růže sivá - botanická

Detailní informace

Detailní popis produktu

Keř dosahující výšky až 2 m. Charakteristickým znakem tohoto druhu jsou červené listy se zeleno-modrým až fialovým nádechem, které jsou 5 až 10 centimetrů dlouhé a jsou složené z 5 až 9 lístků

Květ o velikosti 1,5 - 4 cm má světle růžovou barvu a příjemně voní. Vykvétá v červnu a kvete skoro celé léto.

Tato růže není moc náročná. Roste i v polostínu, vyhovuje jí většina půd a snese i kyselé, sušší, písčité nebo naopak vlhčí stanoviště. Je vhodná také do vyšších poloh.

Vhodná do skupinových výsadeb, na živé ploty a jako solitéra.

 

Růže sivá tvoří nevzrůstné, řídké keře, málo větvené. Kmínky a starší větve jsou skořicově hnědé, nepravidelně ostnité. Ostny jsou příliš štíhlé, zřídka silnější, někdy hákovitě zahnuté, starší jsou vybělené, kontrastující s červenohnědou barvou větví. Listy jsou lichozpeřené, nejčastěji sedmičetné, lístky jsou eliptické, zašpičatělé, lysé, někdy řídce chlupaté, vždy namodrale sivozelené. Drobné květy vyrůstají jednotlivě nebo v chudých květenstvích a mezi korunními lístky mají často zřetelné lístky kališní, které jsou úzké a niťovité, vnější jen naznačeně zpeřené, po odkvětu směřují šikmo vzhůru, výjimečně jsou nepravidelně rozestálé. Korunní lístky jsou purpurově nebo karmínově červené. Kvete v červnu. Květní stopky jsou jak holé, tak řídce stopkatě žláznaté, šípek kulovitý, drobný.

 

Vzrůst: 1,5 - 2 m

List: červený se zeleno-modrým až fialovým nádechem

Květ: růžový

Plod: červený šípek

Doba květu: červen - srpen

Stanoviště: slunce - polostín

 

V související položce VHODNÁ HNOJIVA jsou pro Vás připravena hnojiva vhodná pro tuto konkrétní rostlinu. Stačí si jen vybrat, které Vám bude nejvíce vyhovovat.

Doplňkové parametry

Kategorie: ŽIVÝ PLOT
Hmotnost: 1 kg
Velikost rostliny: 40 - 60 cm
Objem obalu: 2 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: